Framtidsplaner!

Nu har jag samlat mig och hittat ny insperation, jag kommer inte skriva om samma sak som jag gjorde i det inlägget som försvann, men jag skulle vilja skriva om en annan sak. Framtiden.

Så, snart har jag gått ut trean i gymnasiet. Jag måste bestämma om jag ska vara arbetslös eller fortsätta plugga. För det är ungefär så det ser ut för många. Man har inte så mycket val när ungdomsarbetslösheten är högre än på många år. Men om jag inte vill något av det då? Om jag bara vill skrapa ihop pengar på kvällsjobb under hela trean och sedan jobba ihop massa pengar efter gymnasiet som jag sedan kan resa jorden runt för, är det okej då?
Många tycker jag är en drömmare. Jag kommer aldrig få ihop pengarna som krävs och det finns inte ens någon som vill åka med mig. Många ska plugga direkt och vissa är helt enkelt inte så intresserade av att se världen som jag är.
Jag vill till Asien, uppleva galna Japan, softa Thailand, konstjorda Dubai, färgglada Indien och så vidare, sedan vill jag vidare ut i Afrikas savanner och se världens fantastiska djur, efter det vill jag ovetandes slängas rakt in i kaoset som råder i nästan hela sydamerika. Jag vill ha äventyr och jag vill känna att jag lever medan jag fortfarande är ung! Varför fortsätta plugga och direkt efter det skaffa en seriös karriär när man har hela livet på sig att göra det? Dessutom har jag ingen aning om vad jag vill jobba med i hela mitt liv. Jag vill inte ta ett studielån för att gå på högskola, sedan komma ut på en arbetsplats där jag tillslut finner mig själv och upptäcker att jag inte alls trivs. Mitt liv skulle känts så misslyckat.

Istället satsar jag på att resa iväg, hitta mig själv och vad jag vill göra med mitt liv, och samtidigt se vad hela världen har att bjuda på. Om man inte sett världen har man missat en hel del av vad livet har att erbjuda tycker jag. Men varför är jag så ensam i detta tänkande?


Kommentarer
Postat av: Eriiza

Samma här, hade inte velat vara "normal", hade säkert råkat bli en fjortis istället. ;D

2012-07-12 @ 14:42:36
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: Clara - TopElite

Ha en fortsatt super bra dag, och ta gärna en titt på min blogg också!

2012-07-12 @ 16:29:05
URL: http://topelite.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hoppas allt är bra med dig :D <3 kram :D

2012-07-12 @ 19:04:41
URL: http://johis.blogg.se/
Postat av: ~ Elinemma

sv; härligt de då :D bra här med !

och tack så mycket !

2012-07-12 @ 21:54:18
URL: http://bananene.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag tycker det låter som en underbar framtidsplan. Jag har själv drömt om att resa jorden runt sedan jag var tonåring men jag har aldrig haft ekonomin till det.

2012-07-12 @ 21:57:17
URL: http://www.whirlwind.nu
Postat av: Nelly

skönt :)

bara bra :)

kram

2012-07-12 @ 22:09:49
URL: http://nellystighs.webblogg.se/
Postat av: Bella

Jag Har precis tagit studenten, en månad sen och jag tänker exakt likadant! Vad är poängen med att bara välja något att plugga bara för att? Det är ju nu, innan man har karriär, man, barn osv. Man har mest chans och framför allt TID nu. Kööööör ba! / Isabelle

2012-07-13 @ 02:57:15
Postat av: Eriiza

Jag menar alltså att om jag inte haft de erfarenheter

jag haft, så hade jag ju varit en annan människa,

och då kanske istället blivit en fjortis, något jag inte

riktigt strävar efter. ;D

2012-07-13 @ 13:42:13
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: VICKAN

tror inte du är ensam om tankarna men jag tror du är ensam om att verkligen vilja och våga. Vi svenskar är ju så fega.. rädda för att ha ostadig mark under fötterna.. tyvärr..

2012-07-15 @ 19:53:23
URL: http://sweetkaylee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0