Vissa har fördelar, fast på olika sätt

Nu förstår ni kompisar, nu är jag på dikussions-humör.
Och det jag hade tänkt göra är att prata om något som kan uppfattas heelt fel. Så läs nu noga innan ni börjar gapa på mig.
Människor är idag motsägelsefulla och falska. Människor säger att man får ha vilken kroppstyp som helst men fortfarande behandlas likadant som en smal tjej. Detta är inte sant.
Om en tjej har en rikitgt snygg figur (läs: smal midja, platt mage, runda bröst och rund rumpa) så spelar det egentligen ingen roll hur hon ser ut i ansiktet. Om en tjej har "kurvor" (läs: Mage som bullar sig när hon sitter, lår som går ihop, bröst som inte är som bollar och kanske en lite fyrkantig rumpa) så krävs det SÅ JÄVLA MYCKET av hennes utseende i ansiktet för att någon, både killar och tjejer ska kolla hennes håll.
Jag är avundsjuk på tjejer med riktigt fin figur, men jag har också kommit underfund med att jag aldrig kommer kunna se ut som dem.
Det är detta vi ska börja fokusera på istället. Vi har alla olika medfödda fördelar. Jag är social, därför ser människor åt mitt håll, vissa är smala, därför ser människor åt deras håll och andra har fint hår, vilket gör så folk kollar åt deras håll. Svårare än så är det inte, men sluta förneka att många ger smala människor en fördel i sina första intryck.
Sluta koncentrera er på att sudda ut ideal och börja fokusera på vad som är varje individs fördel, är ändå inte detta det största steget till att vara mindre utseendefixerad? Snarare än att försöka skaffa något plus-size ideal som fortfarande kommer kallas plus?


(Bild från iform.se)

Kommentarer
Postat av: MMEELI.SE / L.A dreams & hairdressing (student)

Hej! Jag har nu bytt bloggportal eftersom blogg.se börjat krångla så fasansfullt! Arkivet kommer strax importeras över till mitt nya place men för tillfället är det rätt tomt.. Så det hade varit kul om du kunde lämna en liten kommentar för att fylla tommrummet! :D Kram Meli!

2012-08-06 @ 22:27:47
URL: http://mmeeli.se
Postat av: Julia, Cupcakestokig, träningsnarkoman och fashionista med kameran i högsta hugg!

Så sant!! :/

Grymt om du kollade in ----> http://juliahjortshagen.blogg.se

2012-08-06 @ 22:31:19
URL: http://juliahjortshagen.blogg.se/
Postat av: Jessica Fotar

Sv; Oj, haha jaa ;)

2012-08-06 @ 22:35:22
URL: http://jessicafotar.blogg.se/
Postat av: Eriiza

Egentligen är det en utstrålning som får andra att

se åt ens håll.

Går man omkring som en lite grå mus, så syns man knappt..

2012-08-06 @ 23:50:46
URL: http://eriiza.webblogg.se/
Postat av: Linah

Du har så jävla rätt ! Med tanke på hur utvecklat dagens samhälle är så borde det inte vara någon skillnad ! Men det är det iaf ! Man ska inte behöva vara size zero för att folk ska älska en ! Man ska få väga 300kg om man så önskar! Och de som är äkta vänner ska stå vid ens sida för det !

2012-08-07 @ 00:44:16
URL: http://hembrandvardag.devote.se
Postat av: patricia

sv: ja :)

2012-08-07 @ 01:00:08
URL: http://jacobspatricia.blogg.se/
Postat av: ishockeybilder.se

Du har rätt !!



www.ishockeybilder.se

2012-08-07 @ 08:54:19
URL: http://www.ishockeybilder.se
Postat av: Johanna

fin blogg! håller med dig, det är ju mycket forskning som visar att överviktiga personer t ex behandlas annorlunda än smala. det är så trist, men det är som om hela vårt samhälle är uppbyggt på att man ska vara snygg, smal och smart. inte undra på att så många unga människor mår dåligt..

2012-08-07 @ 12:24:19
URL: http://geminaarts.blogg.se/
Postat av: Loova

Det ligger jävligt mycket i det du säger, riktigt bra skrivet. Hoppas många läser det och tänker till!

2012-08-08 @ 21:40:22
URL: http://loovap.blogg.se/
Postat av: Anna Lovisa

Jag kan säga att när folk växer till sig å inser att man inte kan vara tillsammans med en tjej enbart för hennes figur utan att hon måste ha lite skalle också - då kommer de som verkligen förtjänar ettt förhållande få det! Det handlar visst om utseende i viss mån, man ska ju känna sig attraherad av sin partner.. å killar har också komplex, va så säker! Men sen finns det ju dom som vill ha former - vettiga killar! :D Försök njuta av den du är och lev livet och njut!!!! Till slut inser väl killarna att smala tjejer med stora tuttar inte alltid har något innanför pannbenet!

2012-08-09 @ 11:57:01
URL: http://alovisa.blogg.se/
Postat av: Emelie och Moa

Hej hjärtat, vilken underbart fin blogg du har och vilka härliga bilder du tar! :) riktigt inspirerande skall vi säga dig. checka gärna in på våran hälso blogg. Där får du läsa allt ifrån kost, träning, fotografier, musik, mode med mycket mer. Helt enkelt allt emellan himmel och jord. Kram / oss

2012-08-09 @ 15:33:00
URL: http://halsoblogg.blogg.se/
Postat av: Elina

Så sjukt sant! säger bara det, så sjukt sant!

2012-08-09 @ 20:24:09
URL: http://beautyhead.blogg.se/
Postat av: Mikxki

Håller helt med! Man säger att det inte är något fel på någon men det finns alltid folk som dömer hur man ser ut.

Det blir inte bättre av att alla säger att man ska älska en "större" kropp mer bara för att den inte ser ut som en modellkropp. Allt känns bara falskt.

Alla är underbara som de är och personligheten bakom kroppen är det som avgör hur fin någon är i mina ögon :)

2012-08-09 @ 22:49:16
URL: http://mikxki.blogg.se/
Postat av: Jonna

Hej, kika gärna in på min blogg och skriv en kommentar eller något annat trevligt! Och du har en riktigt snygg blogg! :DSnälla kan vi göra ett bloglovin byte! :D Svara gärna på min blogg!! Kraaaaaam!

2012-08-10 @ 09:42:49
URL: http://jonnajana.blogg.se/
Postat av: OddMolly

Åååh så j*vla sant, ÄNTLIGEN nån som tycker som jag!!! :o

2012-08-11 @ 19:40:57
URL: http://oddmollys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0